Ученици от "Кирил и Методий" се запознаха с творчеството на Елин Пелин не в клас, а в библиотеката

Изображение 1 от 3

    За да се запознаят с творчеството на Елин Пелин от по-различен ъгъл, учениците на Добринка Вангелова посетиха общинската библиотека в читалище „Кирил и Методий“. Децата лесно помнят това, което не се учи в час – сподели преподавателката по литература - затова в Седмицата на четенето проведохме час, посветен на Елин Пелин в неформална обстановка и с помощта на библиотекарката Диляна Глушкова.

    Оказа се, че учениците помнят и предишните срещи с библиотекарката и разказа „Занемелите камбани“ и стиховете на Елин Пелин, но за пръв път те се запознаха с творчеството му като „певец на българското село“ и „майстор на късия разказ“.

    Децата бяха трогнати от прочита на разказа „По жътва“, който ще учат след година. В края на „часа“ шестокласниците се докоснаха до многотомното издание на Елин Пелин. Сега те се чувстват подготвени за предстоящите часове и теми върху разказа „Косачи“.

    Урокът на учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в библиотеката е част от програмата на Литературните празници в града.

    Ден по-рано ученици от НУ „Христо Ботев“ се запознаха с творчеството на Ран Босилек, а утре предстои среща с четвъртокласниците от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, посветена на Дора Габе.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини