Убити и ранени пътници в жп катастрофа в щата Ню Джърси

Поне трима души са загинали и десетки пътници са ранени тази сутрин в жп катастрофа на гара Хоубоукън в американския щат Ню Джърси, съобщи "Ню Йорк таймс".

За над 100 ранени, съобщава телевизия Фокснюз. Властите обаче все още не са потвърдили точния брой, нито дали има тежко пострадали.

Много от ранените са критично състояние, е казала говорителка на жп компанията „Ню Джърси транзит“. Жертвата е жена, допълва „Фоксюз“, позовавайки се на полицията.

В района на гарата влакът, в който са пътували около 250 души, изобщо не е намалил скоростта, казват свидетели, цитирани от тв канала. Той е пробил бариери и стена е навлязъл в сградата на жп терминала.

Повечето пострадали са пътници от първия вагон и хора, които са чакали влака.

„Заради дерайлиране на влак на гара Хобокен, Ню Джърси, дейността на гарата е спряна“, пише в профила на информационната система на щата в социалната мрежа Туитър, съобщи "Фокус"

Сблъсъкът е станал около 8.30 ч сутринта (15.30 българско време), в пиков час, предаде Си Би Ес. Спасителни екипи работят на мястото.

Първите разпространени кадри показват силно повреден вагон, който е навлязъл в гарата сред отломки.

„Невероятна сцена в Хоубоукън – написа в Туитър свидетел на катастрофата. - Влакът се блъсна и мина директно през перона в гарата“. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини