Предстои актуализация на Бюджет 2016

 Общинският съвет на Първомай обсъжда и предстои да вземе решение за промяна на Бюджет 2016.

Съгласно изменението приходната част се увеличава с 72 000 лв и от 13 940 745 лева става 14 012 745 лева.

Изменението на бюджета се налага във връзка с възникнали допълнителни текущи и капиталови разходи и актуализация на планираните местни имуществени данъци и неданъчни приходи на база отчета за касовото изпълнение на бюджета, което е изпълнено към 31.08.2016 г. на 66%.

За сега са увеличени разходите за ФК „Борислав“ с 20 000 лв. Предвидени са и 6500 лв за награда на европейския шампион по карате Генади Стоев, неговия треньор и Иван Иванов.

Промените по инвестиционната програма ще бъдат предложени на следваща сесия, за да могат да бъдат приключени някои от започналите ремонти и да имат бюджетарите по-добър поглед върху това къде какви средства са необходими – обясни Тоска Славова – началник отдел „Бюджет и ТРЗ“.

Промените ще бъдат гласувани на предстоящата на 30 септември сесия. Освен Бюджета, в дневния ред присъства предложение за промени в Наредбата за данъци и такси. На база изменение в закона се въвежда данък такcѝ. За община Първомай той ще е вминималния допустим размер – 300 лв. на автомобил.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини