Румен Петков: България няма единна позиция по темата за бежанците

България няма единна позиция по темата за бежанците, заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция по темите за проблемите на сигурността в България и антитероризма. Според него е недопустимо да сме в Европейския съюз и да имаме няколко виждания по този въпрос.

"За съжаление, очевидно държавата ни няма единна позиция и това в много голяма степен дължим на политическата несъстоятелност на президентската институция. Имаме една перманентно сменяща се позиция на правителството или поне на министър-председателя какъв трябва да бъде нашият подход: от "Добре дошли" на госпожа Меркел до "Всички вън" на господин Орбан. Така не се прави политика", категоричен е Петков.

По думите му страната ни първо трябва да изгради своя национална позиция и да бъдем коректни и към бежанците, и към европейските си партньори и да кажем "България има такъв потенциал".

"Не може да сме страна членка на Европейския съюз и да имаме поне три виждания, като едно от вижданията - трябва да си дадем сметка - е, че нашата страна е буферна зона и това не бива да го крием от българските граждани. И да е ясно, че ако ЕС не предприеме стратегически действия всички тези хора да бъдат върнати в страната си на произход, тоест да се отнеме напрежението, да се създадат нормални условия за живот, всички проблеми, които ни връхлитат с все по-засилваща се мощ през последните две години, няма как да спрат", каза Петков.

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Уу
    ууууу
    0 0
    18:39, 25 сеп 2016
    Каза един пияница и алкохолик.Като се напие редовния номер му е да пикае в обществини шадървани.Вижте му торбичките под очите.
Последни новини