Ген. Радев се обяви за отмяна на Дъблинския регламент

Кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев се обяви за отмяна на Дъблинския регламент и свеждане "до минимум" на бежанците в страната. Според него мигрантските центрове трябва максимално бързо да станат от затворен тип и да се изнесат извън населените места.

"Нужна е промяна в политикaта по отношение на бежанците. Трябва тяхното присъствие тук да се ограничи до минимум. Нужно е центровете да бъдат изведени извън градовете", заяви Радев, цитиран от пресцентъра на партията, при посещение в Тервел. Той попита имa ли горна граница за прием на бежанците.

"Във външната политика час по-скоро трябва да поискаме отмяна на Дъблинския регламент, който ни задължава да приемаме от всички държави в Европейския съюз мигранти, които са били регистрирани тук", добави кандидатът за президент, цитиран от БТА.

Според Радев трябва да се иска по-сериозна помощ за охраната на границата и в дългосрочен план са необходими много мерки, "а не просто да се вдигне една ограда". По думите му в сегашната геополитическа обстановка е необходима по-мотивирана армия и полиция.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини