15-годишни бият и унижават съученичка заради момче

Клип с брутална гавра с тийнейджърка, публикуван във фейсбук, предизвика бурна вълна от недоволство в мрежата. Видеото показва как две момичета бият и унижават съученичка заради спор за момче. 

На клипа се вижда как две момичета се нахвърлят върху своя позната, обвинявайки я, че е правила секс с едно момче. Докато едната побойничка напада жертвата, удря я, дърпа я за косата и я поваля на земята, другата снима случващото се с телефон, съобщи Нова тв. В края на клипа момичетата карат жертвата си да се съблече чисто гола.

Според коментари в социалната мрежа побойничките са 15-годишни, а подложената на унижение ученичка - на 14. Роднините на битото дете каза пред телевизията, че познават побойничките и имената им са в полицията.

Психологът Младен Владимиров коментира: „Този акт на насилие може да бъде определен като тормоз. Клипът се споделя в социалните мрежи, което говори и за налагане на кибертормоз. Децата явно демонстрират гняв, желание за отмъщение, желание да доминират и унижават. Чрез този поведенчески акт се цели надмощие и борба за йерархия – поведение, присъщо на животните. Когато животните се борят за власт, по-слабото показва корема си (най-незащитената си област), а тук се показва голота, което има същата цел.” Според него „в период на пълен разпад на всички обществени, човешки и социални ценности остават само най-архаичните - власт, секс и агресия, които да регулират взаимоотношенията ни”.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини