Напрежение между имигранти и жители в Овча купел

Жители на столичния ж.к. "Овча купел" съобщиха за поредица от нападения от настанени в бежанския център в квартала чужденци. Това доведе до напрежение и намеса на полицията. 

По сигнали на жители на квартала три поредни вечери е имало побой между младежи и имигранти. Стефан Райчев написа във Фейсбук, че на ул. "Монтевидео" през нощта на 13 срещу 14 септември е имало бой, предизвикан от чужденци. "Този път счупена кола и вадене на ножове. Утре най-вероятно ще убият някой, но поне полицията дойде бързо за 40-60 мин. Бежанският лагер е на 2-3 км от нападението. Докато Бойко реже лентички, нас ни мачкат пред домовете ни", написа Райчев, цитиран от Нова тв.

Друг жител на квартала твърди, че чужденци са ходили на групи, въоръжени с мачете. "Защо МВР мълчи за случая снощи в Овча купел с "Невинни бежанци " с мачетета, които нападат хората? ЗАЩО НИТО ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ НЕ РЕАГИРА?", написа в профила си Кирил Димитров. 

В района е имало засилено полицейско присъствие, но в бюлетина на СДВР не е отбелязано да е имало инциденти. 

Пред Нова тв жена разказа, че снощи - 14 септември, група млади мъже с бухалки се запътила към лагера. Чули се викове и изглеждали така, сякаш гонят някого. Не се виждало нищо, но се чували викове и крясъци, като чула някой да казва „Излезте, бе“. След около 2 минути същите мъже се разбягали по ул. „Монтевидео“.

Жената заяви, че в в квартала от последните дни има напрежение. „Надявам се да не е политически сценарий, надявам се да не се създава изкуствено това напрежение. Този протест не му е мястото на центъра тук“, коментира тя.

Появи се и информация за счупени стъкла на автомобили, но без да се съобщават подробности за нападателите. 

Директорът на 6 РУ Петър Василев поясни, че снощи е имало сигнал за събиране на група хора около лагера. Пратени са автопатрули, които не открили хора пред лагера. Василев каза, че хората са „избягали в бързо темпо“. Оплакване от настанените в лагера чужденци за това, че са били нападнати, не е имало. Чували се само крясъци и сигнал за чупене на стъкла. Полицията обаче не е установила такова нещо.

Недоволни жители на квартала организират протест на 16 септември, на който ще поискат незабавно закриване на лагера за имигранти и отвеждането им в лагери от закрит тип. Жителите на "Овча купел" искат и незабавно екстрадиране на "пришълците". Протестът ще се проведе пред центъра за имигранти от 19.00 часа. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини