Децата на училище в събота с програмата за петък

Учениците ще бъдат в класните стаи в събота, 17 септември ще е учебен ден, съобщиха от Министерството на образованието. 

Децата ще учат с програмата за петък, защото ще отучват неработния 23 септември, който е след Денят на обявяване на независимостта на България. 

Готови сме за първия учебен ден и не очаквам сериозни проблеми. Свърши се много работа от страна на експертите на МОН, дирекорите и учителите. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, която участва в обявяването на класацията "18 книги за вашето литературно пълнолетие". Тя допълни, че са направени много срещи с директори и учители преди 15 септември. Остават естествено и някои въпроси, но за тях ще се търси взаимно решение. 
Учебната година ще започне като цяло спокойно. Преодоляно е закъснението с учебниците по история за 5. клас и те вече пътуват по страната.

Традиционно на 15 септември за сигурността ще се грижат МВР и охранителните фирми, каза министър Кунева. Гарантиран е редът и спокойствието от тяхна страна, въпреки стичането на много хора на едно място. Директорите на училищата също са направили всичко възможно да бъдем спокойни и първият учебен ден да бъде истински празник, допълни тя. Министърът пожела успех на децата, учителите и родителите.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    То бива дебелокожие
    3 0
    18:15, 14 сеп 2016
    То бива дебелокожие, ама това е фрапиращо - след цялата каша с новия образователен закон "недоносче", простотията и тъпотията продължава с милион неща за довършване. На фона на всичко това,което е на гърба точно на редовия учител да дойде Мегленка да види колко е спокойна годината! Особено на фона на някои директорки, които си примират от кеф да тормозят колектива и само да искат и изискват. Образованието го търсете некъде другаде.
Последни новини