13 °C

Мъжът, нападнал медиците в "Пирогов" - пиян, безработен, без осигуровки

Безработен без здравни осигуровки е нападателят на медиците в "Пирогов".

Колегите не са взели проба за алкохол, но той е лъхал на алкохол. Двама от охранителите не са могли да го удържат. Сега мъжът е на свобода и ще избяга в Гърция. „Пирогов” е на специален режим и този нападател може да бъде осъден до 10 години, но това няма да се случи, защото безнаказаността продължава да се шири. Какво трябва да се случи, да убият някой министър, за да се усетим докъде сме стигнали? Стигнали сме до дъното", заяви проф. Милан Миланов от "Пирогов" по Нова тв. 

С нападнатите медици работя повече от 35 години в „Пирогов”. Не бих отишъл да разговарям с битата медицинска сестра в момента. Ако имахме нормална държава нападателят веднага щеше да отиде при дежурния съдия и после в затвора. Но "Пирогов" не е върхът на айсберга. Той е върха на пирамидата. Това е ежедневие", каза още проф. Миланов. 

Вчера медиците от Спешния институт излязоха на спонтанен протест срещу насилието над лекари. Те поискаха да се сложи край на посегателствата срещу съсловието и повече сигурност на работното място. Повод за символичното им недоволство стана поредния случай на агресия срещу медици от болницата. През уикенда пациент в нетрезво състояние започнал да бие на дежурния екип, който се погрижил за него. Една от медицинските сестри е със счупен нос и комоцио, а лекарят е с рани на главата и ръката.

"България е пред хуманитарна криза. Това чувство за безнаказаност ни доведе дотук. Ние ще се избием по шосетата не от катастрофи, а заради побоища. Лекарите сме част от обществото. Цялата медицинска общност, учителите и полицаите са най-унижавани професии в България, коментира още проф. Милан Миланов.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини