В "Младост" стартират референдум за зелените площи

От утре ще стартира подписката за инициирането на местен референдум срещу застрояването на детски площадки и зелени площи в столичния район "Младост".

Официалният старт на събирането на подписите ще започне в 19 часа, пред сградата на общината в "Младост". Тогава там ще има пореден протест срещу застрояването и ще бъдат обявени и местата, на които през следващите три месеца хората от квартала ще могат да вземат отношение по проблема.

За да се свика референдум за спиране на застрояването са необходими около 15 000 подписа, обясниха от "За зелен Младост".

Въпросите, които ще бъдат представени пред гражданите, са два:

1- Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволят ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2 - Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район Младост на Столична община, област София-град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?

Членове на Инициативния комитет "За Зелен Младост" посочиха, че успешното провеждане на референдума би накарало политиците да се замислят и най-сетне да започнат да защитават правата на гражданите. От организацията са категорични, че никоя политическа сила не стои зад тях, но въпреки това вече са получили подкрепа и разбиране от различни партии, коалиции, общински съветници и политици.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини