Двама загинаха във верижна катастрофа край Пловдив

Изображение 1 от 4

    Двама мъже загинаха на място, а други двама души са ранени при тежка верижна катастрофа на пътя Пловдив- Карлово. Друг млад мъж издъхна край Габрово.

    Сигналът за първия пътен инцидент е подаден малко след 13.00 часа днес, съобщиха от пловдивската полиция. 

    В участъка между селата Труд и Граф Игнатиево са се ударили 4 автомобила. Веднага са изпратени екипи на полицията, Спешна медицинска помощ и пожарната.

    "Получихме сигнал за затиснати хора. Със специална техника се режат и разпъват автомобилите, които са се сблъскали при катастрофата, за да се освободят хората”, съобщи пред "Фокус" говорителят на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инспектор Цвятко Дешев. 

    Двамата загинали са пътували в Нисан с пернишка регистрация, съобщи Радио Пловдив. 

    bTV допълва, че микробус с великотърновска регистрация, натоварен с железа, е пътувал в посока Граф Игнатиево, когато срещу него изскочил лек автомобил, влязъл в насрещното. Шофьорът на буса се опитал да избегне сблъсъка, но колата закачила гумата му, той се завъртял и ударил останалите автомобили, които били след него. 

    Движението по пътя е спряно. Трафикът за селата Труд - Граф Игнатиево е ограничено. Шофьорите да се движат с повишено внимание по обходен маршрут: по пътя Строево - Малък Чардак - Неделево, след което по общински път Церетелево - Царимир, предупредиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". 

    Млад мъж загина и край Габрово 

    Час и половина в МВР е получено съобщение и за тежка катастрофа, станала на пътя Велико Търново-Габрово в района на село Донино. По първоначални данни, инцидентът е възникнал, след като водачът „Фолксваген Венто“ – 20-годишен мъж от Дряново, предприел маневра „изпреварване“ на завиващия наляво лека автомобил „Митсубиши“ и го ударил. 

    Водачът на втората кола - 33-годишен мъж от Габрово, е транспортиран в МБАЛ-Габрово, където по-късно е починал. 

    Шофьорът на „Фолксваген“-а е тестван за алкохол – техническото средство е отчело нулев резултат. 

    От началото на годината на пътя са загинали около 450 души, показва статистиката на МВР.

     


     

    Източник: dir.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пъ
      Първокласник
      1 0
      15:52, 30 авг 2016
      Пожарникарят са извикани да вадят затиснати хора.
    Последни новини