Турция не показа уважение към България на дипломатически език

    Изключително унизителен протоколен щрих преживя България при посещението на българския премиер Бойко Борисов в Турция. По време на срещата на Борисов с турския президент Реджеп Ердоган ясно се вижда, че българското знаме липсва на големите пилони до креслата, на които седят министър-председателят на България и президентът на Турция. Символично, българското знаме е сложено само на масата пред тях, под формата на малко флагче точно до турското знаме.

    Съгласно международно възприетите норми за дипломатическо поведение не е задължително да има голямо знаме на пилон на гостуващата страна, но наличието на такова се счита за знак на уважение и почит. Етикетът е на видно място да бъде поставено националното знаме на държавата-гост, следвано от знамето на страната-домакин. В случая на тази снимка вляво би трябвало да се намира българското знаме, ако Турция искаше да демонстрира възприетото от международния протокол уважение.

     

    Източник: actualno.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ба
      БАТЬ БОЙКУ
      8 -1
      22:03, 26 авг 2016
      Добре че си зимах вазелинъ по малку болеше първо бай догань после баба меркел
    • 2
      Як
      яко зло
      5 -1
      23:50, 26 авг 2016
      По случай 139 годишнина от ШИПЧЕНСКА ЕПОПЕЯ, бат бойко се надупи на турчина.
    • 3
      За
      Забелязал
      5 -1
      06:21, 27 авг 2016
      На това посещение резилът е по-голям при превода на Бойковите речи. Български дипломат, с много оскъден турски, залъгваше аудитория и журналисти. Завалията успяваше да хване на 7 - 8 думи една. Явно няма разминаване в дереджето: каквато държавата - такива са и проявите и!
    Последни новини