Пуснаха под гаранция румънката, блъснала Боян Петров

Съдът пусна под гаранция в размер на 5000 лева румънката, блъснала с автомобила си алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев в Кресненското дефиле, съобщи bTV. 

27-годишната румънска гражданка беше обвинена в причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост на повече от едно лица. 

Като мотиви за освобождаването ѝ под гаранция съдът посочи това, че не е настъпила смърт при инцидента, както и че жената е майка на две малки деца и е посочила адрес, на който да бъде открита. 

Не е наложена и забрана за напускане на страната, тъй като действията ѝ не са били умишлени. 

Според прокуратурата румънката се е движела с несъобразена скорост и не е контролирала непрекъснато управлението на автомобила. Колата излязла вдясно от шосето и блъснала стоящите на банкета Петров и Ковачев. 

Това обаче е работното обвинение и предстои техническа експертиза, която да установи с каква скорост се е движел автомобилът. Съдебно-медицинска експертиза пък ще констатира точните травми на пострадалите. 

27-годишната румънка се яви в съда с двете си деца и съпруга си. Тя обясни пред съдията, че е сменила съпруга си зад волана 100 км преди мястото на инцидента, а той легнал да спи. 

Тя обясни, че пред колата се движели два ТИР-а и не е имала видимост, затова не забелязала двамата мъже. 

При сблъсъка пък помислила, че върху колата пада предмет от камиона пред нея. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини