Министерството на отбраната освобождава от администрацията всички пенсионери

Министерството на отбраната ще освободи онези служители в администрацията, които вече са се пенсионирали, получили са съответните социални компенсации, а после са назначени отново като цивилни, съобщи пресслужбата на ведомството.

Целта е обновяване на състава на администрацията и насърчаване на младежката заетост.

За всички освободени позиции ще бъдат обявени конкурси, както е по закон. Целта е да се насърчат кадри от системата на Министерството на отбраната и Българската армия за кариерно развитие, както и да се стимулират млади и перспективни кадри с подходящо образование и квалификация извън системата на министерството.

Ръководството на Министерството на отбраната провежда политика за наемане на все повече млади експерти, завършили престижни учебни заведения в страната и в чужбина, които имат потенциал и знания да се реализират в държавната администрация, информира пресцентърът.

Преди време министър Николай Ненчев съобщи по време на парламентарния контрол, че общо 3246 цивилни служители от администрацията на ведомството и подчинените му структури са придобили правото на пенсия.

Други 3344 са военните пенсионери както в администрацията, така и в различните видове войски. Според данните на година за заплати и осигуровки на хора, които са придобили и упражнили правото си на пенсия, се плащат над 34.4 млн. лв., а заплатите варират от 792 до 1655 лв.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини