Евакуираха махала "Родопско", огънят на два метра от къщите

Махала "Родопско", която е към село Ахрянско е евакуирана заради огромния горски пожар в Ардинско, който продължава да се разраства. Причината е, че има пряка опасност за махалата. Огънят е стигнал на два метра от последните къщи и в момента огнеборци обливат района около къщите, за да спрат огъня. В потушаването на пожара са ангажирани пожарни от всички противопожарни служби на област Кърджали, както и техни колеги от Смолян. 

Два хеликоптера от летище Крумово също участват в потушаването на пожара. В близкото до село Ахрянско, село Светулка, вече разпъват маркучи по дворовете си и обливат с вода, защото огънят духа към къщите им и хората очакват огъня да тръгне към тях.

Областният управител Илия Илиев е на мястото на пожара край ардинското село Ахрянско. Екипи на Пожарната от Кърджали и Смолян участват в овладяването на стихията с 10 специализирани автомобила и 2 хеликоптера. Насам пътува и главен комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН. По предварителни данни са засегнати над 1000 дка иглолистни гори и пасища. Пожарът бе спрян на метри от къща в махала Родопско. Няма опасност за хората.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини