Започна се! Банките вече ще ни взимат пари за влоговете, лихвите стават отрицателни

Отрицателните лихви по банкови депозити стават реалност и трезорите вече ще взимат пари за влоговете, а няма да дават, съобщи „Скай нюз”. Информацията се основава на официално съобщение на третата по големина банка във Великобритания до своите 1.3 милиона клиенти, че от октомври може да въведе отрицателна лихва за депозитните им сметки. Което означава ,че собствениците на пари в банката ще плащат за съхранението им.

Като причина това да се случи, от британския трезор посочват намерението на Централната банка на Англия да продължи с намалява лихвените проценти и слезе под нулата.

В момента основната лихва във Великобритания е 0.5% годишно и има прогнози до месец тя да слезе до нулата. Същото писмо до своите вложители е изпратила и друга британска банка- NatWest.

Холандската банка ABN Amro, която е най-голямата в страната, възнамерява също да почне да взима пари за депозираните средства на свои клиенти, съобщи NL Times.

Ако това наистина се случи, трите банки ще са първите, въвели новата схема на отрицателните лихви. Според експерти, това ще убие цялата банкова система и Централните банки ще трябва да преосмислят политиката си, ако не искат да се стигне до финансов крах.

Иначе вълната от отрицателни лихви ще тръгне по Европа и хората ще започнат да търсят варианти да вложат парите си така, че поне да не инкасират загуба. 

Източник: http://pik.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    КТ
    К Т Б
    8 0
    12:25, 28 юли 2016
    Мамицата ви мръсна десетки хиляди служители смучите и се издържате от тези влогове, а сега да плащат и за съхранението им, за да може още повече да да лапате, а иначе ако трябва да давате по девет кожи съдирате. Заспала нация.
    САМО КРАДЦИ , ИЗМАНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ИМА В ТАЗИ ДЪРЖАВА.
  • 2
    Въ
    Възмутен
    7 0
    21:26, 28 юли 2016
    От доста месеци пощенска банка взима по 1 лев такса за спестовен влог.
    В началото нямаше такси,имаше някакво олихвяване и в един момент-Такса! Че даже не си направиха труда и да уведомят!
Последни новини