Майка спаси бебето си с цената на своя живот

32-годишна жена с диагноза "рак на гърдата" роди по спешност, в шестия месец, в столичната АГ болница „Майчин дом”.

Още докато бременността е била в ранен срок, пациентката е диагностицирана и оперирана. Лекарите я съветват да прекъсне бременността, но тъй като рожбата е била много желана, жената отказва аборт както и последващата лъче- и химеотерапия, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. 

За съжаление болестта бързо напредва и при приемането й в „Майчин дом” тя вече е с метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб. Освен това е и с редица придружаващи заболявания като множествена склероза, високо кръвно налягане, нисък хемоглобин и голяма загуба на тегло. 

Пациентката е била посъветвана да постъпи в нашата болница, тъй като тук бебето има най-големи шансове за оцеляване. Клиниката ни по неонатология е не само най-голямото такова звено в страната, но и с най-добрата апаратура и специалисти”, разказа доц. Николай Доганов, който извърши Цезаровото сечение. 

Лекарят допълва, че в деня преди секциото, на родилката е направено кръвопреливане, за да се коригира анемията й.

"Предприехме необходимите реанимационни действия за бебето и резултатът е налице. Роди се момченце с тегло 910 грама, във видимо добро състояние, което в момента е в интензивно отделение и за него се полагат изключителни грижи то да бъде стабилизирано", каза още доц. Доганов. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини