Наско отключи сцената в Татарево с три изложби

    Надградихме, това, което започнахме миналата година – с тези думи започна Наско Атанасов, за да ни обясни защо отново „Отключва сцената“ в селското читалище в Татарево и с какви чувства се завръща тук.
    Като глътка чист въздух за селото е амбицията му да представя нетрадиционно изкуство. Да събере местни и гости, да тръгне по пътя на промяната. Защото както казва един от приятелите промяната започва не от обществото, а от индивида към общото.

    Три изложби посрещнаха зрителите на „Отключи сцената“ във фоайето на читалището. Първата разказваше с много любов за миналогодишната акция по Отключването на сцената – от началото до първото представление на 18 юли 2015 година.

    Втората изложба беше със снимки от „Резиденция „Баба“ – една инициатива на „Фабрика за идеи“, която миналата година е била осъществена в две села. Тогава млади момичетата живеели с баби в две села и се учили от тях.

    Третата изложба беше предоставена от Полския културен център с фотоси от архитектурни забележителности в Полша.

    Гостите бяха посрещнати с дует китара и кавал. Разбира се, акцентът беше върху случващото се на сцената. А тя беше открита с „На многоя лета“.

    Най-напред беше представена пълната версия на филма по миналогодишното приключение, а Наско Атанасов посвети премиерата на дядо си - Атанас Атанасов – Даскала, който ни напусна скоро след миналогодишното събитие. Понякога имам усещането, че той е още по-близо до мен, сподели внукът със сълзи в очите.

    След това се развихриха Наско и приятели. Те отново очароваха присъстващите с професионализъм и с изненади, сътворени от  Димитър Русев, Иван Тодоров, Крум Арнаудов, Георги Димитров, а за първи път на сцената се качиха и уникалните Станимир Ламбов, Джеръми Хауъл и Ейдриъл Боршански. 

    Голямата изненада на вечерта беше и участието на познатия от телевизионното шоу „България търси таланти“ бийтбоксер Искрата.

    Parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      123
      4 -1
      23:02, 25 юли 2016
      Наско ,велик си!
    Последни новини