Решено: Димитровград си има вече "Парк на свободата"

"Парк на свободата" ще се казва занапред пространството между сградите на Градска библиотека "П.Пенев", Исторически музей и паметната плоча на Освободителите. Такова решение приеха днес димитровградските общинари, като то бе подкрепено с 24 гласа, а 6 от присъстващите в залата се въздържаха.

Предложението бе на председателя на комисията по култура към ОбС Гроздан Грозев, който изложи мотивите си. Според него, на това място димитровградчани отдават почит на националния празник 3 март, пред паметника на Хр.Ботев се поднасят венци и цветя на 2 юни, там се намира и войнишкия паметник на загиналите български войници от село Раковски.

"Става дума за просвещението и за един вид интелектуална и социална свобода", заяви Гроздан Грозев. Не бе одобрено предложението на Валентина Кунева от групата на "Да за Димитровград" пространството да носи името парк "Освобождение". За него гласуваха 8 съветници, 15 се въздържаха, а 5-ма бяха против.

На сесия преди месец Общинският съвет реши сградата на бившия дом на техниката да се нарича вече "Дом на културата и изкуствата".

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Кали
    1 0
    10:32, 1 юли 2016
    Голяма дейност са извършили-наименували парка!Защо не се захванат със съществени за града дейности,ами само с глупости се занинават,т.е с неща,които по никакъв начин не променят статуквото.
Последни новини