Тапа към морето, затварят част от Витиня за ремонт

Ремонт на тунел „Витиня“ в посока Варна на магистрала „Хемус“ започва от днес. Строителните работи ще приключат през декември, дотогава трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Дължината на тунела е 2 км, а съоръжението е в експлоатация от 1984 г. Последният му ремонт е преди 27 г., когато е извършено осушаване на облицовката.

Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване.

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост и да спазват стриктно въведената пътна сигнализация.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 - от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата (Витинска река), а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини