Нападателят от Фирнхайм: Млад, тъмнокож и неадекватен

Повече от 12 часа след нападението в кино в германския град Фирнхайм, все още не се знае почти нищо за самоличността на въоръжения мъж, който рани 25 души, преди да бъде ликвидиран от полицията, съобщава кореспондентът на bTV в Германия Натали Пашева.

Властите на този етап са изключително пестеливи с информацията по случая, но все пак изключиха версията за терористичен акт.

По информация на „Билд”, нападателят е на между 18 и 22 години, високо около 1,75 м. с тъмна кожа. Той говорел на развален немски и бил видимо неадекватен.

Германските медии разказват историите на заложниците му. Те описват преживяното като „кошмар”, съпроводен с 4 изстрела на похитителя и сълзотворен газ. Първоначално никой не обърнал внимание на мъжа, защото често хората идвали с тематични костюми за кино прожекциите. След това обаче оръжието в ръцете му се оказало истинско и поискал от персонала да заключи вратите.

От киното посочват, че само заради горещия следобед не се е стигнало до по-голяма заложническа драма – похитителят е влязъл по време на най-ранните прожекции за деня, насочени предимно към децата.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини