Рибката Дори постави рекорд за анимационен дебют в боксофиса

"Търсенето на Дори" - рисуваната рибка, която наследява изгубеният Немо в продължението на хитовият филм на "Пиксар" от 2003 г., разби рекорда за дебют на анимация в американския боксофис. Само в Щатите Дори е донесла на "Дисни" 136,2 млн. долара приход след първия уикенд, предава "Ройтерс".

Освен любовта на публиката към наградения с "Оскар" първи филм, интересът към Дори бе засилен и от добри отзиви в пресата. Това е глътка въздух за "Пиксар", след като "Добрият динозавър" и продълженето на "Играта на играчките" от миналата година бяха финансово неуспешни.

Рибката Дори е позната на децата с епизодична роля в първия филм. Бодлоперката (озвучавана от комикът и водеща Елън ДеДженерис) страда от загуба на паметта и забравя почти моментално всичко, което е говорила и правила. Затова когато се загубва в океана, проблемът става голям. За голямо щастие на Дори и на малките зрители обаче успява да се сблъска с Немо.

Анимацията подобрява боксофис рекорда на "Шрек" 3 от 2007 г. - 121,8 млн. долара и успешно се конкурира с игралните филми с юнски дебют, нареждайки се на второ място след рекордьора в категорията за всички години - "Джурасик свят" (202 млн.). "Търсенето на Дори" добавя към печалбите си и 50 млн. от премиерата си в 29 страни, включително Австралия, Аржентина, Русия и Китай

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини