8 начина да станете по-добър съпруг/а

Използвайте по-често фразата “Аз се чувствам”, вместо “Ти си”

Може да смятате навика, очите на съпруга или съпругата ви да са винаги залепени за телефона за дразнещ, но е много по-вероятно да постигнете по-добри резултати, ако се опитате вместо да сипете обвинения, да обясните как се чувствате. “Когато се взираш в телефона си докато разговаряме, това ме наранява, като че ли не се интересуваш какво мисля.”

Говорете често за пари

Както всеки участвал в спор относно сметката от супермаркета знае, парите са водещата причина са неразбирателствата във връзките. Най-добре е да продотвартите всичко в зародиш. Отделете време, веднъж месечно или седмично, в което да обсъдите всички аспекти на финансите си. Това ще сложи край на недоволството и ще ви помогне да се доближите до целите си.

Засвидетелствайте благодарността си

Купете му понички без причина. Предложете му масаж, докато гледате телевизия. Кажете му, че дрехите му стоят добре. Ще се изненадате какво може да постигне демонстрацията на внимание и как ще ви се отплати.

Заявявайте директно желанията и нуждите си

“Мивката е пълна със съдове” е изявление, което няма да постигне нищо. Вместо да използвате намеци, или още по-зле да критикувате, кажете му директно какви са желанията ви. Дайте му шанс да се справи с вашите очаквания, преди да започнете да критикувате.

Не го критикувайте на обществени места

Помните ли онзи път, когато казахте на всички гости, че съпругът ви 5 пъти се е опитвал да монтира климатика ? Да, на него това не му харсева. Разбира се, че е нормално да имате спорове, но не използвайте публични форуми, за да развеете мръсното си бельо.

Правете планове

Лесно е да се поддадете на изкушението на Netflix или дивана. Но дължите на съпруга/съпругата си известно внимание. Третирайте ги като, че ли са част от вас. Изненадайте го с планове за бягство през уикенда или романтична вечеря. На него ще му хареса и определено ще реши да ви се реваншира в бъдеще.

Не се отказвайте от независимостта си

Знаете ли от какво никой съпруг/съпруга няма нужда ? От постоянна, натрапчива сянка. Излезте с приятели. Запишете се най-накрая на курса, за който говорите през последното десетилетие. Дайте му пространство, защото това в крайна сметка ще ви сближи.

Когато всичко друго се провали, реагирайте с усмивка

Монтирал е климатика неправилно.......отново. Забравилите сте да купите чили. Лесно е да се стигне до реплики като “раздранен” и “мразя те”. Но ако подходите към конфликтите с чувство за хумор, напрежението едва ли ще ескалира и дори може да успеете да стигнете до решение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини