Френската полиция е издала заповеди за депортирането на 29 руски фенове

Френската полиция е издала заповед за депортирането на 29 руски фенове. Това съобщи чрез социалните мрежи Александър Шпригин, председател на националния футболен фен клуб (ВОБ) на Русия.

Днес по път за Лил, където "Сборная" ще играе втория си мач от европейското първенство срещу Словакия, е бил спрян автобус с руски привърженици. Техните документи са били проверени, а след това са били задържани с цел да бъдат депортирани.

Според Шпригин запалянковците са били принудени да останат в автобуса, а през това време специалните полицейски части го наобиколили, за да се избегне евентуално бягство, за каквото по думите му, никой не си е и помислял.

Мотивът на местните власти за проверката и задържането на автобуса е, че в него има заподозряни в участието в сблъсъците в Марсилия през миналата седмица. Все още подобно нещо не е доказано.

По-рано днес вътрешният министър на Франция Мануел Валс също потвърди, че някои фенове ще бъдат депортирани, без да коментира националността им.

Днес полицията е засилила мерките за сигурност в Лил, където са руските фенове. Очаква се там да пристигнат много британски фенове, тъй като градът е в близост до Кале, а и е на около 25 километра от Ланс, където Англия играе с Уелс.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини