Най-успешните седмокласници са сред най-успешните абитуриенти

Изображение 1 от 3

    Помните ли Елена Иванова и Йордан Кичеков. Преди 5 години parvomai.net писа за тях като за учениците с най-висок успех от положените тестове за кандидатстване след 7 клас. Двамата учеха в две различни училища. Тя – в „Св.св. Кирил и Методий“, той- в СОУ.

    Животът е доста странен – оказва се, че след този успех пътищата им са преплетени и разделени едновременно. Двамата макар да са от един и същи малък град, си остават непознати в Пловдив.

    Погледнато отстрани, обаче, приликите между тях са доста.

    Преди всичко и двамата са избрали да учат в една и съща гимназия – ЕГ „Пловдив“. Училището, което в Пловдивска област е постигнало най- висок успех на последната кампания зрелостни изпити. И двамата отново са сред най-добре представилите се първомайски ученици с две отлични оценки на матурите. Данчо дори е с две пълни шестици. Още преди 5 години и двамата заявиха, че по-трудният изпит е бил математиката. Сега и двамата са пренебрегнали точните науки и са отдали предпочитания на хуманитарните предмети. Посещавали са заедно ЗИП История.

    Преди 5 години Ели беше категорична, че иска да стане адвокат. Йордан – не беше сигурен какво поприще ще избере. Днес и двамата избират да учат право.

    След пробните изпити в Пловдивски университет, Ели вече се чувства студентка. Тя се е явила на български език и история и по двата предмета има над 5,80.

    Йордан изневерява на родовата традиция и отказва да учи медицина. Той предпочита да усвоява право в Софийски университет. На предварителния изпит по БЕЛ има 5.00, а историята му предстои след броени дни.

    На добър час на Ели и Данчо! Нека винаги да са сред най-успешните!

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини