Мачовете днес: Англия тръгва с надежда на Евро 2016

Изображение 1 от 2

    Евро 2016 стартира и футболните емоции постепенно ще започнат да се повишават. Днес предстои първият ден от шампионата с пълна програма от три мача.

    Погледите са насочени към група В, в която Англия излиза срещу Русия в късната среща (22.00 часа българско време). Двубоят е от голямо значение и за двата състава, като този на Рой Ходжсън е фаворит.

    Англичаните са вдъхновени, след като преминаха без грешка квалификациите и победиха световния шампион Германия в приятелска среща. Приповдигнато настроение носят футболистите на "Лестър" в отбора след историческата си първа титла във Висшата лига, което може да окаже положително влияние и на Евро 2016.

    Пред Ходжсън стои въпросът кои играчи да определи за мача в Марсилия. В атака той ще трябва да избере между новата звезда Джейми Варди, голмайстора на Висшата лига Хари Кейн и капитана Уейн Рууни.

    "Не виждам причина защо да не постигнем успехи, въпреки че съставът ни е млад. Възрастта няма значение, важно е как се представяме на терена", заяви 26-годишният нападател Даниел Стъридж в навечерието на първенството.

    Селекционерът на съперника Леонид Слуцкий дойде начело на Русия след раздялата с Фабио Капело. Под ръководството му "сборная" заигра добре и заслужи правото да е на Евро 2016. Контузиите на Алан Дзагоев и Игор Денисов, който отпадна от състава, са проблем за него.

    Другите два мача за деня носят особена екзотика. Уелс и Словакия ще се срещнат в двубой, в който и двата състава имат по един изявен футболист.

    Гарет Бейл и Марек Хамшик са звездите в отборите си и имат задачата да ги поведат към паметно представяне. Играчът на "Реал" (Мадрид) вярва, че резултатите на Уелс не зависят само от него. Вярва също, че отборът има сили да спечели всичките си мачове в групата.

    "Не отиваме на Евро 2016, само за да запишем участие. Искаме да спечелим всеки мач, който играем. Искаме да спечелим групата и да си осигурим най-добрата позиция преди директните елиминации", допълни Бейл.

    Словаците показаха добро лице в квалификациите, като постигнаха и победа срещу европейския шампион Испания.

    Албания дебютира на голямо първенство срещу Швейцария. Любопитното е, че разделени в двата състава са братята Гранит и Таулант Джака.
    Програма за деня
    Албания - Швейцария (16.00 часа)
    Уелс - Словакия (19.00 часа)
    Англия - Русия (22.00 часа)

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини