Стрелбището в Слънчев бряг: Над 30 гилзи и 3 пистолета

На мястото на стрелбата край заведението в Слънчев бряг, където снощи бе прострелян Димитър Желязков – Митьо Очите, са открити над 30 гилзи, 3 пистолета и нож. Това обяви по време на брифинг в Прокуратурата диркеторът на ОДМВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Едно от оръжията е газов пистолет, второто е законно притежавано, а третото е "Макаров" без номера. Пистолетът "Макаров" е намерен до тялото на убития в престрелката. От мястото на нападението са иззети записи от камери за видеонаблюдение.

Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова посочи, че прокуратура работи по няколко версии за случилото се.

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров заяви, че е е образувано досъдебно производство, срещу неизвестен извършител за 2 престъпления. Едното е убийството на 46-годишния Александър Алексиев, а другото е опит за убийство на 43-годишния Димитър Желязков.

За тези нарушения на закона се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

Както е известно, убитият в снощната престрелка мъж е 46-годишният охранител Александър Алексиев. Мъжът е сочен като най-довереният и сигурен бодигард на Митьо Очите. Мъжът е бургазлия и живеел в центъра на града.

Към момента състоянието на самия Димитър Желязков остава тежко и той е с опасност за живота. От болницата в Бургас съобщиха, че при прострелването той е получил наранявания на три органни системи. Засегнати са белият дроб, пикочният мехур, коремът, както и единият от долните му крайници.

По обед е започнала втора операция на несебърския бос, който е в критично състояние, съобщава "24 часа", позовавайки се на свои източници от Бургаската болница.

Причината за втората операция било обилното кървене, с което медиците се опитват да се справят. Възможно е до края на деня Желязков да претърпи още интервенции, тъй като губи много кръв.

От полицията отново потвърдиха, че конфликтът снощи е възникнал заради места за паркиране. Това не е първото спречкване между двете групи. Наскоро е имало подобно такова, а вчера е бил нанесен побой на приближен на Желязков. Поредният побой е допринесъл за нагнетяване на ситуацията, съобщи ст. комисар Калоянов.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини