bTV се разграничи от сценариста на Слави, скъсал снимката на президента

bTV се разграничи от сценариста на "Шоуто на Слави" Филип Станев, който скъса снимката на президента Росен Плевнелиев в ефир. 

По време на вчерашното предаване Станев обясни, че изпитва удоволствие от факта, че Росен Плевнелиев вече няма да е президент, нарече го с думите „субект“ и „политически труп“. И държейки снимката на държавния глава, Филип Станев я скъса на две, след което я направи на топка.

Слави Трифонов се възмути от акта на сценариста си и го помоли да сложи вече снимката-топка в джоба си. През цялото време водещият призоваваше за възпитание и дипломация, но в крайна сметка не успя да спре Станев да извърши този акт.

Станев скъса снимката на президента, след като Плевнелиев даде три въпроса от референдума, иницииран от предаването на „Шоуто на Слави“, на Конституционния съд.

bTV се разграничи от действията на Станев, като обяви, че това е било емоционална реакция и той е изразил собствена позиция. 

Повод за демонстрацията бе решението на държавния глава да поиска произнасяне на Конституционния съд (КС) по три от общо шестте въпроса от референдума за изборните правила, предложен от екипа на Слави Трифонов и допуснат от парламента без редакция.

Новият председател на СЕМ Мария Стоянова коментира във вторник, че с колегите й ще изгледат запис от въпросното предаване, след което ще излязат с позиция. Тя добави още, че ръководството на бТВ е пряко отговорно за съдържанието на шоуто.

След целодневно умуване, във вторник привечер bTV Media Group излезе с официално становище, с което се разграничи от показното късане на снимката на държавния глава, но по никакъв начин не осъди този акт.

Текстът на позицията гласи:

"Уважаеми колеги,
Ние от bTV Media Group заявяваме, че емоционалната реакция на г-н Филип Станев вечерта на 6 юни 2016г. по повод личността на г-н Росен Плевнелиев, излъчена във външната продукция "Шоуто на Слави”, е израз на собствена позиция. Като подчертаваме, че винаги сме давали възможност за изразяване на всички гледни точки, доколкото те не нарушават действащото законодателство, bTV Media Group се разграничава от изразеното лично мнение от страна на г-н Станев."

Междувременно Конституционният съд обяви, че ще разгледа искането на президента Плевнелиев дали са конституционни три от въпросите от одобрения на 12 май от парламента референдум по инициатива на "Шоуто на Слави".

В края на май държавният глава сезира КС с искане да се установи дали допускането от Народното събрание на три от въпросите не противоречи на Конституцията. Става дума за следните питания: Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?; Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?; Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Ако бъде обявена противоконституционност на въпросите, то в бюлетината, която Централната избирателна комисия (ЦИК) ще подготви, трябва да отпаднат противоконституционните въпроси, като се запази поредността в останалите въпроси.

Слави Трифонов, който заедно със сценаристите си по всеки повод и с всякакви средства и квалификации критикува, осмива и клейми политическото статукво и управлението на ГЕРБ, използва активно националния ефир на бТВ, за да агитира хората да подкрепят референдума му. Опонентите му, които намират предложените въпроси за популистки или противоконституционни, нямат думата за мнение, но пък са бланкетно обвинени като врагове на народа.

Случилото се в ефира на бТВ в понеделник вечерта напомни за друг популярен допреди две -три години "народен трибун" – директорът и водещ в ТВ 7 Николай Бареков. Той безапелационно громеше противниците и критиците на Бойко Борисов, който по онова време караше първия си премиерски мандат. Една февруарска сутрин през 2012 г. Бареков скъса с ефир новия брой на в. "Труд", раздразнен от заглавия във вестника, които реши да опровергае именно по този начин. След което победоносно обяви: "ето това ще бъде съдбата на парцала "Труд".

Сценаристът на Слави, който скъса снимката на президента Плевнелиев, също произнесе "присъда", обявявайки го за "политически труп".

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    1 -1
    21:53, 7 юни 2016
    На финала трима кандидати за простак на Републиката -
    1. Бойко Борисов
    2. Николай Бареков
    3. Слави Трифонов
    Гласуването е без ДДС
    Позналият печели билет за мача на Бистришките тигри!
    Наздраве готини!
  • 2
    Ве
    Вече видяно
    0 -2
    22:05, 7 юни 2016
    И при Тодор Живков беше така.
  • 3
    За
    запознат
    1 -3
    22:14, 7 юни 2016
    Слави трифонооф и шайката му от тъпанари само могат да духат кавали това са лумпени и не доказали се парвенюта тези не могат и на малкия пръст на президента да се опрът жялки и долни същества
    • Ни
      Николай Георгиев
      2 -1
      22:52, 7 юни 2016
      Изказвайки мнението си неграмотно, не звучите убедително, препоръчително е да владеете български и неговата пунктуация.
Последни новини