Експлозия разтърси центъра на Истанбул (видео)

    Бомба е избухнала в центъра на Истанбул. Мишената й е била полицейски автомобил. Взривът е избухнал около 8.35 часа тази сутрин в кв. „Везнеджилер” в район "Фатих", съобщава „Хюриет”.

    По първоначални данни атаката срещу автобус на полицията е станала близо до полицейски участък и автобусна спирка.

    Съобщава се за жертви. На мястото на инцидента са изпратени линейки.

    „Хабертюрк” съобщава, че са убити 11 души - четирима цивилни и 7 полицаи. Ранените са 36, като трима са в тежко състояние. 

    Първоначално бе съобщено за двама загинали и 18 ранени. Броят на пострадалите расте. Те се транспортират към болнични заведения. 

    Полицията е отцепила голям участък около мястото на експлозията. 

    Атаката е извършена в сутрешния час пик близо до историческата част на града, близо до Истанбулския университет, информира Си Ен Ен Тюрк.

    Към момента никой не е поел отговорност. В последно време Турция е атакува от кюрдски екстремисти, „Ислямска държава” и леви радикали.

    Паркирана кола с експлозиви е била взривена с дистанционно управление, когато автобусът с полицейски служители минал наблизо.

    Телевизиите показват въоръжени полицаи на улицата, близо до мястото, където е избухнал взривът. Изпратени са и експерти по взривните устройства. 

    На мястото е пристигнал и управителят на Истанбул. 

    Потърсен по телефон говорителят на полицейските управления в Истанбул все още не можел да даде информация за инцидента.

    След експлозията са чути изстрели, допълва Анадолската агенция.

    Взривът бил предшестван от друга експлозия - от газ. 

    Щети са нанесени по магазините в близост до мястото на взрива. Изпочупени са прозорци. Щети са нанесени и по паркирани автомобили. 

    Полицията евакуира близките сгради.

    Полицейският автобус е транспортирал служителите на реда към Истанбулския университет за редовното си дежурство. Планираните за днес изпити в университета са отменени.  

    Източник: news.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини