Да обичаш женен мъж...

Какво кара жените да търсят връзка с женен мъж.

Любовта на жена към женен мъж е един от най-популярните сюжети както в живота, така и в изкуството. Този вечен сюжет е причина за много терзания, и въпреки това въвлича все нови и нови участници.
Защо остава толкова популярен? Какво е това, което толкова привлича жените към женените мъже?
На първо място трябва да разделим двата принципни варианта на сценария: когато женения мъж е избран от неомъжена жена с цел да се ожени за него в някакъв бъдещ момент и другия вариант – когато омъжена жена избира женен мъж просто като любовник.

Когато неомъжена жена избира женен мъж
За неомъжената жена първото, което е важно в избора й на женен мъж е, че той не е мърляв и не проявява свойствената за ергена вътрешна свобода. Жененият мъж винаги изглежда по-приучен (на разни навици, важни за жената) и по-предсказуем.
Това търсене на предсказуем партньор става несъзнателно – просто жената се стреми към "надежден" партньор. Ако жената осъзнава този стремеж, тя би разбрала също, че е по-лесно да "дресира" един "див" мъж (ерген), отколкото да се пребори със съперница и след това още дълго (и често безуспешно) да се бори с последствията от чуждата "дресировка".
В този сценарий има още един, изключително важен, нюанс: средната възраст на женените мъже е по-голяма от тази на ергените, което би трябвало да означава, че поради възрастта, те са по-улегнали, с по-добро социално и финансово положение – т.е. доказано способен да издържа семейство.

Когато омъжена жена избира женен мъж
Съвсем различни са мотивите на жената, която вече има съпруг, но си търси любовник. Този процес също е подсъзнателен: когато вече има някой, който да осигурява семейството, се пробуждат по-древните сексуални инстинкти.
Разбира се, любовникът също трябва да бъде достатъчно предсказуем, тъй като собственическото чувство на жената към него е не по-малко, отколкото към собствения мъж. Дресировката обаче не е най-важното изискване към любовника.
Основното е друго: жененият мъж ще държи повече на тази възможност за секс и ще я пази по-внимателно.
Ергенът няма какво толкова да губи и поради това не е особено внимателен.
Жененият мъж обаче определено има какво да губи. Той, както и омъжената му любовница, обикновено иска да запази брака си, което е гаранция, че и двамата в еднаква степен ще пазят отношенията си и тайната за тях.

Третата категория
Има и една трета категория жени, около 11% (според анкета на ТЯ), чийто мотив да "забият" женен мъж е чиста проба "спортна злоба". Те обясняват желанието си за връзка с женен мъж с това, че обичат предизвикателствата, а това било сред най-големите. Дали обаче подобна философия е достатъчно мъдра? Дали тяхната борба, вместо триумф, не ги превръща просто в поредната "бройка" от неговата сексуална статистика? Докато те драпат с нокти и зъби да впечатлят този толкова "готин" (и толкова женен) мъж, който, освен това, изглежда толкова недостижим, в действителност, може би само галят с "голямата баданарка" самолюбието му, а тяхната "победа" е просто едно наивно поражение.

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини