Mio има сериозни амбиции за българския GPS пазар

Тайванският производител на навигационна техника и софтуер вече има и официален дистрибутор за страната – Мост Компютърс.

На специална пресконференция Mio Technology съобщи, че вече има официален дистрибутор и за нашата страна. Тайванската дъщерна компания на Mitac, специализирана в предлагането на GPS решения, всъщност от няколко месеца си партнира с Мост Компютърс и вече отбелязва сериозен ръст в продажбите си на Българския пазар, заяви по време на събитието Анна Янас, бранд мениджър на Mio за Централна и Източна Европа. По данни на компанията, тук марката държи около 14% от сегмента на продуктите за навигация, но има амбициите с помощта на Мост да го разшири и още, така че да излезе на водещите позиции, които има не само на стария континент но и в целия свят, каза още тя.
Според специалистката, в момента Mio е третият по големина GPS доставчик в света и има намерение да излезе на първа или поне втора позиция през следващите три години. Марката е особено успешна в Източна Европа, където държи около 40% от GPS пазара, така че целта и за България е да се гони подобно присъствие, информира Янас. Средствата за постигането и ще включват както тясно сътрудничество с българските партньори, така и в предлагането на привлекателен за страната и региона хардуер и софтуер на конкурентни цени, каза още тя.
Компанията възнамерява да предлага както "самостоятелни" GPS навигатори, така и решения, включващи допълнителна функционалност - телевизия, възможности за просвирване на видео, телефонни функции и др. Тези намерения ще са въплътени и в две от новите устройства от Moov серията, които ще се появят у нас през октомври - автомобилния модел със 7-инчов екран C725 (на първата снимка) и смартфона/GPS Leap G50. Устройството C725 например може да служи освен като GPS, също като мултимедиен плейър (поддържа всички разпространени видеоформати) и ТВ приемник а цената му от 489 евро го прави може би най-атрактивното подобно предложение на пазара, смята Анна Янас.
И двата нови модела са оборудвани с нов интуитивен софтуер за навигация с многоезикова поддръжка, подобрен интерфейс за управление, карти с много добро покритие на пътната мрежа в България (80%) и система за бързо спътниково позициониране, която свежда времето за откриване на местоположението до минимум. От октомври ще започне да функционира и система за безплатна актуализация на картите, а постепенно ще заработят и други услуги за допълнително подобряване на съдържанието, разкри още специалистката. Предвижда се също и изграждане на локализирана българска версия на сайта на Mio, макар че засега не е съвсем ясно кога точно може да се очаква това. Допълнителна информация за продуктите на Mio засега може да се търси и от страницата на компанията за Източна Европа.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини