Древен град ще стане курорт от световна класа

Израелският град Акко (Акра), който има 5000-дна история, може да се превърне в курорт от световна величина. Проектът трябва да бъде одобрен в най-скоро време и ще струва около 141 милиона долара, съобщи Israelinfo.

Планът предвижда пресушаване на част от бреговата ивица, построяване на крайбрежни улици, ресторанти и хотели. Инвеститори от Франция вече са проявили интерес, поради ниската цена на земята. Курортът ще се разполжи на площ от 850 000 кв.м., като 150 000 кв.м от морето ще бъдат пресушени за построявенато на пристанище за яхти и лодки. Предвижда се строеж на 1500 квартири, 1000 ресторанта, 20 000 кв.м. търговска площ, 20 000 кв.м. за офиси и железопътна линия.

Проекът е съгласуван с ЮНЕСКО. В момента древният град, който е и паметник на световноо културно наследство, се намира в разруха. Заради разположените на брега Морско училище и военна база, достъпът до града е отрязан. И има само един ресторант.

Планът за строеж не предвижда високи здания. Новото строителство ще се впише в съществуващия ландшафт и няма да бъде по-високо от четири етажа.


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини