Любов, музика, концерт, Бразилия и Жобим

На 11 април, в зала 1 на НДК, от 19:30 часа Елиане Елиас ще изнесе първия си концерт в България. Тя гостува на международния фестивал "София Джаз Пик", организиран от Кантус Фирмус и Джаз ФМ радио. Фестивалът се подкрепя от "GLOBUL", "Schweppes", "Корпоративна Търговска Банка" и Столична община.
Бразилската джаз дива пристига в България ден преди концерта - на 10 април, четвъртък. На летище "София" заедно с Елиане ще кацнат и басистът Марк Джонсън (съпруг на Елиас), както и барабанистът Джоуи Берън - двамата музиканти, с които е записан албумът "Something for You".

За формацията Елиане споделя - "Невероятно трио сме!" Ще се убедим в това на 11 април.

По време на престоя си в столицата, тримата музиканти ще отседнат в "Кемпински - хотел Зографски". Менюто на изпълнителите гравитира около пресните плодове и зеленчуци, сред които задължителни са папаята и смокините, както и различни видове обезмаслено кисело мляко.

Красивата Елиане Елиас се усмихва и от корицата на новия брой на най-авторитетното световно списание за джаз - "Jazziz". "Всички се интересуват от Елиане. От нейните бразилски корени до албума, посветен на Бил Еванс, тя е гражданин на света." Това пише за Елиане Елиас на корицата си "Jazziz".

Ето как списанието анонсира интервюто със звездата:

"През призмата на музиката пианистката и вокалистка Елиане Елиас е жената-ООН. Родена в Бразилия, това някогашно дете-чудо добре познава работите на творци като Антонио Карлос Жобим, на когото посвещава два свои популярни албума.

От нейната дискография добре се вижда, че тя със също такава лекота изпълнява трудни класически композиции, а дълбоките й и обширни познания в джаз музиката са впечатляващи.

По време на своята кариера, навлязла в трето десетилетие, тя се доказа като силен инструменталист с въображение, от чиито оригинални композиции и интерпретации струят интелигентност и страст поравно."

В интервюто си за списанието Елиане разкрива подробности за следващия си проект, който отново ще я пренесе в Бразилия. "Не очаквайте обаче Елиане да остане завинаги там. Когато говорим за музика, тя е гражданин на света," коментира "Jazziz".

Новият албум на Елиане ще бъде изцяло с боса нова. Тя ще го запише с Пауло Брага, когото нарича баща на модерните бразилски ударни, и с Оскар Кастро-Невес, когото определя като легендарен и за когото казва, че е един от създателите на боса новата.

В албума ще участва и басистът Марк Джонсън, с когото Елиане работи повече от 20 години. В записа е включена и струнна секция, също както в албума "Dreamer".

В седмицата на концерта на Елиане Елиас в София тя ще присъства в програмата на Джаз ФМ със своята музика и с интервюто, което даде специално за слушателите на радиото. Песни от различни албуми на Елиане ще звучат в "Клуб Jazz FM" до петък.

Мирослава Кацарова споделя личното си усещане за музиката на Елиане в тазседмичните издания на предаванията "Desafinado" и "Singin & Swingin\". Интервюто на бразилската звезда ще чуете в две части в "Следобедни импровизации" днес и утре, а ще бъде повторено в "Джаз ден" - в сряда и четвъртък.

През цялата седмица в "Следобедни импровизации" и в петък в "Джаз ден" Елиане Елиас ще разказва свои лични истории, като асоциации към пет думи, избрани от Таня Иванова. Думите са: любов, музика, концерт, Бразилия и Жобим.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини