14 °C

Skoda стартира производството на Superb

В края на миналата седмица, Skoda Auto започна официалното производството на изцяло новото поколение на флагмана Superb.

Моделът се сглобява във фирмения комплекс на марката в Квасини. До март тази година, от първата генерация на автомобила бяха сглобени 133 955 единици.

Новото поколение на Skoda Superb ще се предлага с избор между три бензинови и три дизелови двигателя.

В модификационната гама ще присъстват както версии с механична, така и с роботизирана предавателна кутия, както и версия със задвижване на четирите колела. Освен в Квасини, по- късно тази година, производството на новия Superb ще бъде стартирано и в Индия и Украйна.

Интересна особеност на новата генерация на Skoda Superb е уникалната система Twindoor за отваряне на задния капак.

В зависимост от моментните нужди е възможно отварянето само на капака, а когато е необходимо в багажника да бъде поставен по- голям обект, и стъклената повърхност намира своя път нагоре.
Изборът по отварянето се извършва с помощта на два малки бутона, интегрирани в задната част на металната конструкция на багажника. Потвърждение за затварянето на системата се подава чрез примигване на третия стоп.

В товарното отделение на новия Superb на Skoda могат да бъдат побрани багажи с обеми до 565 литра, при стандартно разположение на задните седалки. Това представлява увеличение с 85 литра в сравнение с актуалната версия на флагмана на марката.

Ако облегалките на втория ред седалки бъдат сгънати, то полезното пространство за товар нараства до 1670 литра.

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини