За 13 път отличиха учители и културни дейци

Изображение 1 от 25

    Днес, за 13 пореден път, бяха връчени грамоти и  парични награди на изявени дейци с доказан професионализъм и високи постижения през учебната 2015/2016 година в училищното, предучилищното образование и в обогатяване на културния живот на общината.

    Церемонията беше част от празничния концерт, подготвен от училищни състави. Тържеството беше открито от мажоретен състав „Златаровче“, ръководен от Гинка Димов. След издигането на националния флаг, празничният химн на Кирил и Методий“ беше изпълнен от сборна формация с диригент Миглена Стоева.

    Награждаването започна с есето „Аз съм България“ поднесено от Катя Цацарова от ОУ „Георги Караславов“.

     В присъствието на  народния представител д-р Катя Попова, старши експерта от РИО – Пловдив – Емилия Аджова, кметът на общината Ангел Папазови и други представители на местната влас на сцената се качиха отличените.

    Ваня Георгиева – учител по математика и ИТ в СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, доказан професионалист, получи награда за постигнати високи и трайни резултати в своята педагогическа дейност. Учител – лидер тя прилага новите технологии и активно участва в разработването и реализирането на училищни проекти.

    Васил Василев – заместник- директор и преподавател по професионални дисциплини в ПГСС „Васил Левски“. Носител и инициатор е на педагогически иновации. С професионализъм вдъхновява и подготвя ученици за участие в състезания по професионални дисципли от областта на фермерството.

    Минко Павлов – учител по физическо възпитание в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – град Първомай. Той е преподавател с дългогодишен педагогически опит, носител за втори път на званието „Учител на годината“ на  XIX Конкурс,  организиран от СБУ, подготвя и участва с отборите в Републиканското първенство по приложно колоездене.

    Иванка Пенева – заместник-директор на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Първомай. Тя беше отличена за ефективен мениджмънт и създаване на положителен училищен климат.

    Даниела Драганова – учител по биология в ОУ „Христо Ботев“ – село Градина. Работеща в мултикултурна среда, тя е постигнала резултати при външното оценяване на учениците ѝ. Забележителни са успехите ѝ в педагогическата ѝ дейности образователната интеграция на ученици от етническите малцинства.

    Боряна Донева – учител в ОДЗ „8 март“, за принос в развитието на предучилищното образование. Тя е учител, прилагащ иновативни педагогически практики, успешно работи за приемственост между детските градини и училищата, за съхраняване на българската идентичност в обучението, възпитанието и социализацията на децата от предучилищната възраст.

    От името на наградените Боряна Доневи благодари за оказаната им чест и честити празника на присъстващите.

    Поздрав за всички учители поднесоха децата от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – село Дълбок извор. Те, заедно с ръководителката си Веселина Янкова бяха подготвили кратък рецитал с емблематични стихове за 24 май.

     Награда от Община Първомай получи и Ана Сиракова – секретар на читалищното настоятелство на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ – град Първомай – активен участник в театралния колектив, солист на състава за руски песни „Ивушка“, мениджър, сценарист, организатор и водещ на културни събития.

    Освен учители, гостите връчиха награди на 40 ученици с постижения в различни области на знанието, изкуството и спорта.

    Своеобразна приказка разказаха гимнастичките Гери Керанова и Ели Николова. Те разтвориха книга, от която „излетяха“ песни, танци и послания, украсяващи празника, изпълнени от  Вокалната група на Начално училище «Христо Ботев» водени от Сияна Антонова, Танцовият състав и вокалната група на ОУ «Св.св. Кирил и Методий» с хореограф Николина Андреева и музикален ръководител Ваня Павлова, Танцьорите от ОУ «Св.св. Кирил и Методий» - село Караджалово и техните ръководители Даниела Колева и Таня Тодорова, Танцов състав на ПГСС «Васил Левски» с ръководител Севдалина Йорданова, Детска фолклорна вокална група «Дебърче» с ръководител Ангел Ангелов.

    Концертът завърши с празнично хоро.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини