Ловец на хищници се простреля в гърдите

 46-годишен ловец от село Силен се простреля с ловна карабина "Ремингтън 700 калибър 308 след лов и е с опасност за живота. Инцидентът е станал между село Зимовина и местността „Таушан тепе” в землището на стамболовското село Пътниково, където той ловувал хищници със свой приятел от Хасково.

Нелепата случка се разиграла след края на лова, когато пострадалият предавал карабината на приятеля си, чиято собственост е. Тогава оръжието гръмнало и ловецът от Силен усетил пареща болка в дясната си гръдна половина.

Пострадалият е транспортиран в хасковската болница, където е стабилизиран и впоследствие откаран в МБАЛ "Свети Георги"-Пловдив, където му е направена операция.

След оперативната намеса е стабилен и в съзнание. Настанен е в ОАИЛ за наблюдение с опасност за живота. По-късно той е потвърдил пред униформените, че сам се е прострелял неволно.

Оръжието и колата „Сузуки Витара”, собственост на хасковлията, с която двамата с пострадалия са се придвижвали към ловното поле, са предадени на полицията. 39-годишният им собственик е задържан до 24 часа. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

 haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини