Веси Илиева и нейните кучета ще зарадват Първомай със своето шоу

Участничката в „България търси талант“ Веселка Илиева ще гостува в Първомай на 8 май и ще зарадва всички посетители на киноложката изложба със представлението си с автралийските си овчарки.

Въпреки, че Веси не успя да пробие между талантливите ни певци и музиканти и отпадна на полуфинала, мнозина оцениха високо нейния номер и тя се превърна в любимка на голяма част от българския зрител. Много позитивна, с нестандартни способности и забавно шоу, собственичката на  прекрасните кучета идва в Първомай, за да ни покаже коктейл от дресура, трикове и танц.

Това взаимодействие между кучета и техните собственици, което дава възможност за творческа изява е превърнато в спорт в няколко държави. За кратко се разпространява в Канада, Англия, САЩ, Холандия и други места по света. Има различни имена -  кучешки свободен стил, известен също като музикален свободен стил, свободен стил танц , и кучешки свободен стил. Този спорт има свои правила, техники и изисквания към състезателите.

Веселка Илиева ще бъде част от съпътстващата програма на киноложката изложба на 8 май, която ще започне след 12 часа пред читалище „Св.св. Кирил и Методий“

Освен нея, в програмата ще се включат Киноложко дружество „Тракия“ – Димитровград. Те ще направят демонстрация на спортна дресура по правилата на IPO – тоест използване на кучетата като служебни – за залавяне на престъпници, за откриване на предмети и куп други интересни неща.

До днес записани за участие са 127 кучета, от 34 породи от всичките  11 породни групи FCI. В организацията са „впрегнати“ над 50 първомайци от Киноложкото дружество, любители – собственици на кучета и учениците от киноложките клубове, начело с Пеньо Запрянов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини