В Професионалната гимназия избраха баш майстор - шофьор

    Традиционното състезание по майсторско управление на автомобил в ПГСС „Васил Левски“ , тази година беше спечелено от зрелостника Георги Стойчев. Първото мястой той спечели безапелационно като се представи най-добре не само в практическата част, завършвайки най-бързо от всички, но и без грешки на теоретия.

    Състезателите решаваха листовки, а след това трябваше за минимум време да преодолеят трасето, в което имаше елементи от задължителния за курсистите полигон, допълнен с атракцията „пренасяне на чаша вода“.

    След Георги Стойчев се наредиха Николай Пейчев – също от 12 клас и единадесетокласникът Костадин Костадинов. Сред състезателите имаше и една дама – Захарина Ангелова. Тя призна, че не се чувства особено уверена сред момчетата, но въпреки това е решила премери сили с тях. Захарина завърши с последно време, но нямаше нито една грешка на трасето и получи само 5 секунди наказателно време на листовките. Ветерани – преподаватели разказваха, че от много време момиче не се е опитвало да се нареди между майсторите, а е имало години, когато състезанието се е печелило от представитл на нежния пол.

    До всеки от кадидатите за званието „майстор“ седеше Кръстю Петров – инструктор и преподавател в Професионалната гимназия. Той твърди,че винаги изисква от своите ученици спазване на правилата. Според него младежите така демонстрират знания, практически умения и професионални компетентности, придобити при обучението и, разбира се, майсторско управление на автомобила.

    Годишно в ПГСС „Васил Левски“ около 30 ученици придобиват свидетелство за правопуправление, категория В. Това е капацитета на учебното заведение. Цената, която заплащат е около 50% от цената на шофьорски курс.

    От тази година училището ще разполага с нов учебен автомобил – получен по проект – „Шкода – Рапид“.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини