Първомай празнува!

    Заради съвпадението на 1 май с Великден, за пръв път празника на град Първомай започна с тържествена служба в църквата „Св. Георги“.

    След Великденската служба официалните гости на празника бяха посрещнати на площада пред читалището.

    Сред тях бяха посланика на Република Армения, изпълнителния директор на РАО „Тракия“, представители на бизнеса от няколко страни, председателя на федерацията по бадминтон проф. Пюзант Касабян. На сцената се качиха народният представител д-р Катя Попова, кметът на общината Ангел Папазов, тримата му заместници и други.

    В словото си градоначалникът отправи послание за мир и сътрудничество към целия свят.

    Приветствия към гражданите на Първомай бяха изпратени от вицепремиера и министър на социалните грижи Ивайло Калфин, от министъра на земеделието Десислава Танева и други.

    В чест на Деня на труда и Празника на града бяха отличени фирмис принос към икономическото развитие на общината. Йордан Танев получи почетния плакет за фирма „Хера Агро“ – ЕООД, а Димитър Гайдов – собственик на „Гайда – 2009“ ЕООД.

    За пръв път бяха отличени и спортисти – инж. Митко Митев за постиженията му на фронта на ветераните - лекоатлети и децата от клуба по бадминтон, на които кметът дари ракети.

    По традиция открити бяха и Майските културни тържества. Приветствие поднесе Емилия Ангелова – главен библиотекар на централна общинска библиотека. И тази година факелът беше предаден на кмета от красивите момичета от  мажоретния състав. Празничната програма беше подготвена и изнесена от Фолклорния ансамбъл на АМТИИ.

    1 май стана повод и тази година социалистите да раздадат балони. Този път те бяха 125 – колкото са годините на Социалистическата партия.

    Тържествата завършиха с празнично хоро.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини