Успешно приключи "Седмицата на професиите" в Професионалната гимназия

    Приключи „Седмица на професиите“ в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград. В десетото юбилейно издание и по този повод учениците от специалност „Електронна търговия с английски език“ защитаваха своето е-портфолио под формата на интервю за кандидатстване за работа във фирма „XYZ”.  На голяма част от кандидатстващите за работа бяха предложени работни места във фирмата – от член на Управителния съвет и управител до служител в отдел.

    Висшите учебни заведения, с които училището има сключени договори – УХТ – Пловдив и Технически университет – Габрово, дадоха на завършващите възможност да учат там. От гимназията се похвалиха, че вече имат приети студенти.

    Представители на висшите училища се включиха в "Седмицата на професиите" като жури в различни състезания. Това са зам.-ректорът на УХТ проф. дтн инж. Албена Стоянова и инж. Ангелина Митева, която е зам.-началник отдел „Учебен“ и възпитаник на професионалната гимназия. Те са дали висока оцениха на представянето на 27-те участници в състезанието „Млад изследовател“, организирано от д-р Недялка Нанева, Седем ученички са получили оценка отличен шест, която им се признава за кандидатстване. От ТУ – Габрово са обявили имената на петима зрелостници, които вече са студенти.

    „Много съм доволна от резултатите, които показаха нашите ученици", коментира директорът на гимназията Румяна Монева. И допълни:"Още първия ден всички от специалностите „Автоматизирани системи“ и „Електрообзавеждане на производството“ защитиха успешно своето е-портфолио, а днес се представи отлично и  специалността „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително-вкусови производства“. 

    Dimitrovgrad.bgvesto.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини