11 са точките в дневния ред на общинската сесия

11 са точките в проекта за дневен ред на насрочената за днес редовна общинска сесия.  Между тях са отчета на изпълнението на Общинската програма за закрила на детето,  отчета от изпълнението на Общинската стратегия за социалните услуги и  приемането на новата Стратегия за периода 2016-2020 г.

Съветниците ще разгледат годишните финансови отчети на Медицински център 1 и МБАЛ – Първомай и ще изберат одитор за следващата година. Предложението на управляващата ги д-р Бойлова е печалбите на двете дружества, в размери съответно 7 442,30 лв. и 91 418,50лв. да останат на  разположение на здравните заведения за неотложни инвестиционни разходи.

На сесията ще се решава и необходимостта от промяна в бюджета и инвестиционната програма на общината, с цел закупуване на техника за закърпване на уличната мрежа в размер на 70 000 лв.

В една от точките ще бъде разгледано отстъпването на право на строеж на трима граждани за изграждане на социални жилища.

По предложение на зам.-кмета Николай Митков ще бъде изменено решението за откриване на процедура за избор на оператор на язовирна стена за възлагане стопанисването, поддръжката и експлоатацията на язовири и водоеми .

Старейшините ще решават още за отдаване под наем на част от общински имот; за обявяване  на път в землището на село Брягово за частна общинска собственост; за продажба чрез търг на  земя от землището на село Виница.

Кметът Ангел Папазов е  предложил участието на общината във фонд „Общинска солидарност“ тази година да бъде 300 лв. Този фонд е създаден за междуобщинска подкрепа за пострадали при бедствия и аварии.

Сесията днес ще започне в 17.30 в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини