Второкласник ще представя общината на Националния кръг на "Математика без граници"

    Второкласникът Ангел Колев от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай се класира за националния кръг на състезанието „Математика без граници“. По регламент учениците участваха в три кръга. Ангел има златни медали и в трите кръга, а събраните точки го нареждат между финалистите, които ще мерят сили на Националния кръг.

    Между резервните финалисти са още двама негови съученици – Виктория Николаева и Димитър Попов.

    Със специална награда, за учител на клас с най- много медалисти, е отличена и Венче Колева. Тя не само е преподавател на второкласниците, но е и майка на Ангел.

    Той твърди, че за него не са проблем роднинските отношения. Математиката е любимият му предмет и много рядко се налага мама да помага. Въпреки отличното си представяне на състезанието, мечтата му е свързана не с наука, а със спорт. Ангел иска когато порасне да стане футболист. Сред любимите му занимания са игрите с приятели навън.

    В ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ има 36 деца, които са участвали в „Математика без граници“ и за отличната организация сертификат получи и заместник-директорът Иванка Пенева. В тазгодишното издание на състезанието са участвали над 13 000 ученици от 27 страни. Те са решавали едни и същи задачи в три кръга. Събралите най- много точки се класират за Националния кръг, който ще се проведе между 1 и 3 юли в Несебър.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини