Отделят 70 000 лева за запълване на дупките?

В Общинския съвет е внесено предложение за решение да бъдат отделени 70 000 лв. за техника, с която да се изкърпва уличната мрежа в общината.

Предложението не е ново. То се обмисля от няколко години и е обсъждано е неведнъж. Този път проекторешението е внесено официално от кмета на общината Папазов. За целта той предлага да нарасне бюджета на общината, за да има възможност за разходи. Предложението е да се увеличи общата стойност по приходите от данък превозни средства с 30 000 лв., данък придобиване на имущество с 25 000 лв., наказателни лихви за данъци, мита и осигурителни вноски с 15 000 лв. Така осигурените 70 000 лв трябва да да влязат в капиталовите разходи по инвестиционната програма, а с последваща актуализация на бюджета ще бъдат и разпределени. Накратко увеличава се събираемостта в името на това общината да се сдобие с техника за изкърпване на улиците.

Тези средства трябва да стигнат за купуван на камион, малък валяк и уреди, с които общината сама да запълва дупките по улиците и междуселската мрежа, без да чака и плаща на външни фирми и изпълнители.

Предложението ще бъде гласувано на редовната сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 27 април от 17.30 часа в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини