Димчо Господинов от професионалната гимназия завоюва трето място на състезание за икономисти на английски език

Димчо Господинов, зрелостник от ПГСС „Васил Левски“ е на трето място с екипа си в първото по рода си Национално състезание за икономисти на английски език.

Организатор на надпреварата са Благоевградската Професионална гимназия по икономика и Американския университет. Състезанието е за ученици от 11 и 12 клас и се проведе в три кръга.

Първият кръг е училищен и е за проверка на знанията по английски език. Учениците решават тест. Най-добре на местно ниво са се представили Димчо Господинов и Венета Станкова.

Вторият кръг е задочен и участниците са писали есе на английски език. Темата е била „Моята бизнес мечта“. 18 ученици от цяла България, между които и възпитаника на ПГСС, са класирани за третия, последен кръг.

Той се проведе в Благоевград. Регламентът разпределя кандидатите в 6 отбора. Заедно с Димчо са били негови връстници от ПГИ – Сливен и ЗПГ – Сандански. Те не са се познавали предварително, а целта на изпитанието е била да се проверят уменията им за работа в екип. Поставената пред всички отбори задача е била да представят визия за развитие на бизнес в даден регион. Градът, за който е трябвало да се развие бизнес идеята е бил изтеглен чрез жребий от 10 посочени града в България. Отборите са разполагали с 4 часа, за да обмислят идея, да направят бизнес план и да подготвят презентация на английски език. Времето е било оценено от учителите като крайно недостатъчно и на техническа конференция е взето решение за следващото издание на конкурса регламентът да бъде променен – сподели Венета Кичукова, един от преподавателите на Димчо Господинов и негов ръководител.

Работите на учениците са били оценявани от експерт от РИО – Благоевград, преподавател в ПГИ – Благоевград и професор от Американския университет. Отборът на първомайския ученик е избрал „Производство и реализация на биологични продукти във Варненски регион“.

Старши учителят по икономика Кичукова разказа, че отборът се е справил отлично, въпреки недостигът на време. Учениците са успели да направят професионална обосновка на идеята си и заслужено са получили награда за труда си. Тя е горда от постижението и се надява и през следващите години свои ученици на финалите.  Освен медали и грамоти, за представянето им ще напомнят и подарената литература.

Заедно с Венета Кичукова зад успеха на Димчо Господинов седи и учитлката по английски език Елена Цветкова.

Всички разноски по участието на финалистите и техните преподаватели са поети от Американския университет.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини