Отново: Трудова борса среща работодатели и безработни в Асеновград

За няколко часа в сряда, 27 април, трудовите посредници в Бюрото по труда в Асеновград няма да обслужват клиенти, съобщиха оттам. Причината е организираната по същото време трудова борса. Тя ще бъде открита в 10 ч. във фоайето на Градската библиотека. Ето защо в часовете между 9.00 и 13.00 посредниците от стаи 101, 102, 105, 106 и 107 в БТ - Асеновград няма да посрещат безработни.

5 435 свободни работни места обявиха близо 400 работодатели на 19 трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта, през втората половина на март. Над 4 270 търсещи работа лица посетиха срещите с представители на реалния сектор, за да се запознаят директно с възможностите за работа, които те предлагат.

На предишни борса в Асеновград фирмите, които предложиха работни места, бяха предимно от сферите на хотелиерството и ресторантьорството (камериери, сервитьори, бармани, готвачи), шивашката индустрия, хранително-вкусовата промишленост, военното дело. Работодателите се представиха с мултимедийни презентации и отговаряха с готовност на всички въпроси на безработните, проявилите интерес.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини