За Свети Валентин класиката сочи - роза, а фантазията - антуриум

Цветарите в Първомай и тази година очакват най-продавана на Св. Валентин да бъде червената роза. Класиката в жанра все по-често се замества от антуриум. Червен, с форма на сърце, антуриумът е предпочитан от нестандартно мислещите. Хубавото при него е, че може да бъде подарен и като саксийно цвете, а това го прави по-дълготраен от всеки букет. Розите също имат саксиен вариант. Те могат да са по-ситни и по-едри, оформени в големи букети, но най-предпочитани са тези, които са завързани само с една панделка. Тази година на пазара се появи и шоколадова роза.

Търговците очакват да продадат средно по около 100 рози. Това, че Празникът на влюбените тази година се пада в почивен ден – неделя, малко ги притеснява. Те ще работят и са готови да посрещнат и да задоволят вкуса на всеки клиент. В почивните дни, обаче, контактите между младежите са ограничени. А основните клиенти са момчетата в ученическа възраст.

Преди години празникът се е почитал от синове, дъщери, ученици и роднини. Според един от търговците, напоследък нещата са се филтрирали. На 14 февруари цветя от своите половинки получават най-вече жени в качеството си на любима. Ролите им като майка, учителка, близка се оценяват на други празници. Не са редки случаите когато цвете подаряват и съпрузи с дългогодишен брак.

Денят на Свети Валентин е хубав повод да покажем на момчетата как могат да дадат израз на своите чувства и да покажат уважение към любимата.

Цветята са само щрих към отношението и подаръка, който могат да поднесат влюбените. И да не забравяме – на 14 февруари – към букета и кутията с бонбони може да добавите и бутилка хубаво вино.  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини