Отвориха завещанието на Дейвид Бауи

Британският певец, който почина в началото на януари, е поискал прахът му да бъде разпръснат на индонезийския остров Бали в съответствие с будистките ритуали.

От документа, подписан с истинското му име - Дейвид Робърт Джоунс, става ясно, че богатството му възлиза на около $100 милиона.

Изпълнителят завещава на съпругата си Иман дома им в Сохо и половината от богатството си, съобщават от БТА. Синът му Дънкан Джоунс от предишния му брак получава 25 %, а дъщеря му Александрия - също 25 % от богатството, както и дом в окръг Ълстър, щата Ню Йорк.Бауи подготвил завещанието си през 2004 г. Той заявил, че ако на индонезийския остров не се практикува кремация, ще иска тялото му да бъде кремирано предварително, но прахът му да бъде разпръснат там.

Известният певец, композитор, продуцент, художник и актьор почина на 69-годишна възраст на 10 януари от чернодробен рак. Бауи се е борил с болестта около година и половина. Два дни по-късно той бе кремиран в Ню Джърси.

Последният му диск "Blackstar" излезе два дни преди смъртта му. Сред най-големите му хитове са "Space Oddity", "Golden Years", "Heroes", "Let's Dance". 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини