Рекорд при смартфоните, Huawei е вече трети

Рекорден брой смартфони са продадени в света през последната четвърт на 2015 г., като за това е способствал големият асортимент от продукти в различни ценови сегменти, сочи регулярният тримесечен доклад на IDC.

В периода октомври-декември продажбите на смартфони са нараснали с 5,7% до 399,5 млн. броя, което е рекорд в историята на индустрията. Като цяло за годината, доставките са се увеличили с 10,1%, до 1,43 млрд. броя.

Samsung е лидер на пазара с продажби в размер на 85,6 млн. броя, които отреждат на корейската компания дял от 21,4%. На второ място е Apple с пазарен дял от 18,7%, докато година по-рано изоставането от Samsung беше само 0,2%, припомнят анализаторите.

Впечатлява силното представяне на китайския производител Huawei, който заема трето място. Компанията се утвърждава като много силен международен бранд, като почти половината от продажбите й са извън пределите на Китай.

Като цяло за годината, Huawei е продала 100 млн. смартфона, а след нея се нареждат още две китайски компании – Lenovo и Xiaomi. За сравнение, Apple е продала 231,5 млн. смартфона през 2015 г.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини