Митко Митев влезе в клубовете „70“ и „Атлет“

    Инж. Митков Митев навърши 70 години и това стана повод освен да отпразнува събитието с роднини и семейство, но да покани и приятели, с които рамо до рамо влиза в спортни битки.

    На скромното тържество на ветерана - атлет дойде кметът на общината Ангел Папазов, който обеща подкрепа за бъдещите спортните изяви на инженера. Илия Ганчев, с чиято помощ неведнъж Митев се е явявал на състезания в страната беше там заедно с един от ветераните на първомайския волейбол Никола Русинов. На тържеството като спортен организатор на клуб „Атлет“ присъстваше Тоска Паунова. Тя съвместно с кмета Папазов, който е председател на клуба, прегърнаха идеята лекоатлетите да станат секция в клуба носещ името „Атлет“ и по този начин да се подпомогне за развитието на царицата на спорта в града. До инж. Митев се наредиха неговите по- млади колеги Бойчо Стайков, Румен Зидаров и Божидар Вергов, с които си пожелаха напролет да се включат в първия голям международен маратон по улиците на град Пловдив и в още много състезания.

    До ветерана застанаха и бойните му другари от „по-улегналото поколение“ – бай Иван Фотото и полк. Петър Панайотов – и двамата във възрастовата група на над 80. Голямата изненада за рожденика дойде от председателя на Българската мастер федерацията Здравка Йорданова. От нейно име полковникът връчи почетен плакет на инж. Митев за приноса му в развитието на ветеранския спорт и по повод на 70-годишнината му.

    На скромното тържество юбилярят показа завиден дух. С присъстващите освен че се впуснаха в спомени за спортни битки, те чертаха бъдещи планове. Сред спортните цели са участията в още много кросове, полумаратони и други надпревари. Специално място сред тях има и възстановяването на лекоатлетическия крос през месец май в Първомай.

    А гостите признаха не само спортното майсторство на Митко Митев, но и майсторлъка му да прави хубаво вино.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини