Давчева отново е заместник-председател на ОбС. Предложенията на ГЕРБ - под ножа

Маргарита Давчева беше избрана отново за заместник – председател на Общински съвет – Първомай.

На първото си редовно заседание общинските съветници приеха правилник за дейността си. Представителите на ПП ГЕРБ направиха редица предложения за промени в Правилника за дейността на общинския съвет, но те бяха отхвърлени от мнозинството. Освен корекциите, които се опита да направи Христо Вълчев и за които вече писахме, Димчо Велев предложи общинските съветници да не получават възнаграждение. Това беше отхвърлено, а същата съдба сполетя почти скандалната му идея за председател на общински съвет да не бъде назначаван човек, който е членувал в секта, забранена от закона на РБългария или е бил в структурите на ДС.

Отхвърлено беше предложението и на д-р Петя Маджарова когато гражданин иска да говори пред местния парламент да заявява това свое желание не по-късно от 24 часа преди обявения час на сесията. По правилник това трябва да стане 5 дни по-рано.

По втора точка от дневния ред бяха гласувани постоянните комисии, председателите, заместниците и членовете им. Въпреки оспорването на някои от предложенията, те останаха така както бяха записани в предварителните материали за сесията.

Д-р Митко Хубенов ще ръководи финансовата комисия. Правните въпроси и евроинтеграцията са възложени на Светозар Славчев. Здравеопазването – на д-р Атанаска Симеонова. Петър Ганев ще оглавява комисията по Общинска собственост и инвестиции. Росица Генова остава председател на комисията по образование. Младежта, трудовата дейност, спорт и туризъм поема Ресми Саид. Красимира Александрова ще ръководи комисията по Устройство на територията, строителство, транспорт, търговия и услуги“. За земеделието в общината ще отговаря Красимир Ямалиев.

След като дълго бяха обсъждани комисиите и ръководствата им и отново всички предложения на ГЕРБ отхвърлени, се премина и към избор на заместник-председател на ОбС.

Направени бяха 2 предложения – очакваното -Маргарита Давчева и кандидатурата на Мурад Али, дошла от Красимира Александрова. Али си направи самоотвод. След проведения таен вот Маргарита Давчева зае заметсник-председателското място.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини